گروه علمی: قریب به ۹ ماه از نخستین روزیکه کووید۱۹ جهان را با یک بیماری پُر مخاطره مواجه کرد میگذرد و علیرغم تلاش متخصصان در نقاط مختلف جهان برای پی بُردن به رازهای این موجود میکروسکپی، هنوز ناشناختههای بیشماری در مورد این ویروس به شدت بیماریزا و البته کشنده، وجود دارد؛ اما پژوهشگران ...
گروه علمی:محققان دانشگاه شیکاگو برای اولین بار توانستند یک نرم تن را با استفاده از روش کریسپر مورد دستکاری ژنتیک قرار دهند.پژوهشگران با استفاده از روش CRISPR-Cas۹ توانستند نرم تنی از رده سرپایان به نام Doryteuthis pealeii را مورد دستکاری ژنتیک قرار دهند.ویژگی سرپایان، قرینه بودن دو بخش بدن، داشتن سر ...
گروه جامعه: مدیرکل پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی با بیان اینکه هر سال ۳۰ هزار کودک با مشکلات ژنتیکی در کشورمان متولد میشود، ضمن ارائه توضیحاتی درباره فرآیند و بهترین زمان برای انجام آزمایش ژنتیک و نیز سقط جنین با مجوز رسمی، گفت: برخی معلولیتهای ذهنی در آزمایشهای ژنتیک تشخیص داده نمیشوند.
گروه سلامت: اگرچه شواهد بسیاری درباره نقش اساسی ژن در ابتلا به صرع وجود دارد اما، مهم تشخیص نوع ژنهایی است که در این امر دخیل هستند؛ مسئلهای که هنوز در بسیاری از افراد مشخص نیست.
گروه جامعه: معاون آموزش و پژوهش سازمان پزشکی قانونی کشور راهاندازی بانک هویت ژنتیکی ایران را یکی از اقدامات سازمان پزشکی قانونی برای کاهش ارتکاب جرم دانست.
گروه علمی: جهشهای ژنتیکی در ایجاد همه سرطانها نقش دارند. بیشتر این جهشها در طول زندگی فرد رخ میدهند، اما برخی جهشهای ژنتیکی از طریق والدین به ارث میرسند.
گروه علمی: محققان آمریکایی در جریان مطالعهای یک ارتباط قابل توضیح برای ردیابی مکانیزم میان یک ناهنجاری ژنتیکی و برخی انواع سندرم مرگ ناگهانی نوزاد کشف کردهاند.
گروه علمی: دانش آموخته ایرانی دانشگاه کلن آلمان در تحقیقات رساله اش موفق به آنالیز ژنتیکی و ملکولی ترایکم و ریشههای مویین در گیاه مدل ژنتیکی آرابیس آلپینا (Arabis alpina) شد.
گروه جامعه: استاندار خراسان رضوی گفت: به زودی و با هدف پیشگیری از معلولیتهای ژنتیکی، ثبت ازدواج در استان، بدون ارائه گواهی انجام آزمایشهای ژنتیک برای زوجین، ممنوع خواهد شد.
گروه جامعه: علت بروز و چگونگی تشخیص بیماریهای نادر، میانگین عمر این بیماران، محدودیتهای موجود در بحث دانش و پژوهش این بیماریها و ... از جمله مباحثی بود که در دهمین همایش بنیاد بیماریهای نادر مطرح شد.
گروه علم و فناوری: یک دانشمند چینی چند روز پیش ادعا کرد که اولین نوزاد انسان را با دستکاری ژنتیکی به دنیا آورده است و این ادعا سیلی از مباحث، واکنشها و اظهارنظرها را از سراسر دنیا بهدنبال داشت.